Laden Evenementen

Onderzoek in vier zaterdagmiddagen met een vaste groep van 12 deelnemers naar de diepere oorzaken van de uitdagingen waar je op dit moment voor gesteld staat.

Er wordt gewerkt met familie- en systeem opstellingen, systemische oefeningen en ademhalingstechnieken. Twee begeleiders; vaste deelnemers; vragen van deelnemers zijn leidend. Werken in een groep geeft steun, je staat er niet alleen voor.

  • 12 en 19 maart, 14:30 – 17:00
  • 2 en 9 april, 14:30 – 17:00

Locatie: De Zevende Hemel, Laan van Meerdervoort 190, 2517 BH Den Haag

 

 

Familieopstellingen

Vanaf je prilste begin ben je verbonden met je ouders en je voorouders, en alles wat men hen samenhangt. De cultuur, eventueel land van herkomst, religie. Maar ook met traumatische gebeurtenissen, privé, of in crisis en oorlog.

Deze verbindingen creëren een bijzondere dynamiek in het familiesysteem, soms meegedragen over generaties. Zo zijn ervaringen uit onze opvoeding en onze (vroege) jeugd van invloed op ons huidige leven, onze gemoedstoestand, ons werk, relaties binnen en buiten je familie, of de relatie met je partner.

Het familiesysteem kent haar eigen dynamiek en lijkt te werken via drie systemische basisprincipes die bepalend zijn voor het functioneren, namelijk:

  • Compleetheid
  • Ordening
  • Uitwisseling in geven nemen

In deze workshop ontdekken we waar deze basisprincipes zijn verstoord en achterhalen we wat jou, in jouw systeem, dwarszit.

 

Groepswerk

In je eentje zoeken naar een oplossing is een lastige opgave. In een groep, met elkaars steun, sta je veel steviger en kom je verder. Spannend misschien, maar je went snel aan elkaar. Je herkent de worstelingen en patronen bij anderen. Dat geeft ook inzicht in jouw eigen vraagstukken. Wij zorgen voor de veiligheid om ook in deze groep vol met jou zaken te kunnen komen.

 

Voor wie?

Voor iedereen die wil kijken naar de bron van haar of zijn onzekerheid, woede of verwarring en die de confrontatie met de eigen gevoelens niet langer uit de weg wil gaan. Ervaring met opstellingen is niet nodig. Werken met opstellingen is open en eerlijk, zonder om de zaken heen te draaien. Opstellingen laten dat zien waar jijzelf aan toe bent. Niet meer en niet minder. De groep geeft je steun. In deze praktijkgerichte sessies zijn ook ervaren deelnemers zeer welkom.

 

Wat doen we?

Jouw vragen staan centraal. Met behulp van familieopstellingen en systemische oefeningen kijken we in vier sessies naar de onbewuste dynamiek en patronen die achter jouw vraagstukken zitten. In de sessies neemt ze waar; je ervaart ze en je leert hun herkomst begrijpen. Vervolgens kun je ze aanpakken. De praktijk is leidend; theoretische achtergrond passen we aan de behoefte en gelegenheid aan.

Werken in een groep geeft enorme steun, helemaal als we elkaar vaker zien. Daarom vier sessies. Zo wennen we, kunnen we op zaken terugkomen en je kunt je voortgang delen. Je staat er niet alleen voor.

We zijn in deze groep elkaars representanten en behandelen 2 tot 4 vragen per sessie. We ondersteunen het proces met systemische oefeningen en begeleide ademhalingsoefeningen.

 

Resultaat

  • Inzicht in- en aanpakken van oude patronen en (familie)dynamiek die je in het dagelijks leven in de weg zitten;
  • Meer mogelijkheid om je grenzen en behoeften beter aan voelen en te bewaken;
  • Meer besef van eigen waarden en kwaliteiten, privé en in je werk;
  • Meer vrijheid, meer stevigheid en meer handelingsperspectief.

 

Praktisch

Vier groepssessies met opstellingen. Vier zaterdagmiddagen op 12 en 19 maart en 2 en 9 april. Inloop 14:15, programma van 14:30 – 17:00. Maximaal 12 deelnemers. De kosten bedragen € 296,=

Locatie: Locatie: De Zevende Hemel, Laan van Meerdervoort 190, 2517 BH Den Haag

https://www.dezevendehemel.org/

 

Wie zijn wij

Guido Schmutzer is werkzaam als psycholoog bij de Sggz in leiden en als behandelaar binnen de Bggz in denhaag en Alkmaar. Guido werkt met opstellingen, Gestalt en Transformational breathing.

Raimond Hafkenscheid werkt als strategisch adviseur voor overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven. Daarnaast begeleid en coacht Raimond individuen en teams en werkt daarbij met familie-, organisatie- en maatschappelijke opstellingen.

Beide vinden elkaar in sport, de liefde voor de zee en de fascinatie voor (de eigen) persoonlijke ontwikkeling, voor echte ontmoetingen en het werken met systemische methoden.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie