Laden Evenementen

Een tweedaagse intensieve workshop over ontmoeten op het scherpst van de snede. 

Thema’s: Ontmoeting, resonantie, relaties, kwetsbaarheid, potentie

 

Hoeveel leren we werkelijk van onszelf als we met onszelf bezig zijn? Waar maken we onszelf gek? Waar komen we onszelf niet echt onder ogen?

Werken aan ontwikkeling doen we vaak zelf, alleen. We denken erover na, we lezen, we schrijven, we peinzen, we mediteren, we maken ons hoofd leeg.

Maar hoe mooi en belangrijk dit harde werken aan ‘jezelf’ ook is, ergens gaan we voorbij aan iets wezenlijks als mens: Wij hebben anderen nodig om onszelf ECHT te kunnen zien.

Onze blinde vlekken, gewoonten, patronen en vluchtroutes staan onze ontwikkeling in de weg. We schermen onszelf een beetje af. Als we alleen zijn vindt ons denken altijd wel een manier om de echte pijn, verdriet of boosheid te omzeilen.

Hoe anders wordt het als je anderen, andere mensen, actief onderdeel maakt van je reis of zoektocht! Wat zien zij? Wat vertellen zij jou over jezelf? Wat is hun verhaal? En hoe spiegelt jouw verhaal in hun ogen?

In deze tweedaagse maken we van dagelijkse ontmoeting een instrument voor  ontwikkeling. Wat gaat er door jou en de ander heen als je elkaar in ontmoeting echt weet aan te kijken? Hoe is het om niet stil te staan bij wat de ander van jou vindt, maar wat de ontmoeting doet met jou? Waar word jij geraakt?

Niet meteen vertrekken, maar even blijven, even verduren, tot je langzaam rust en helderheid vindt in de ogen van de ander. Dan licht niet alleen de pijn op, maar ook de verborgen kracht, de potentie van jou, van de ander.

Morten Hjort van het opleidingsinstituut Phoenix zegt: “Leren doe je in de ontmoeting”. En dat delen wij volmondig! Het is daarom dat wij de ontmoeting centraal willen zetten in deze dagworkshop. Je bent van harte welkom.

  • 2- Daagse workshop:   Met systemische werkwijzen, ondersteunt door ademwerk gaan we de ontmoeting met onszelf aan, via de ander. Wie zijn we echt? Waar ligt onze potentie? Hoe helpt de ontmoeting ons in onze relaties?
  • Voor wie: Voor hen die zich realiseren dat je de ander nodig hebt om verder te komen in je ontwikkeling. Ervaring met systemische werk en opstellingen is niet noodzakelijk.
  • Deelnemers: maximaal 12 deelnemers; twee begeleiders
  • Wat: Oefeningen rond ontmoeten zijn de basis. We werken in tweetallen en groepjes. Er is ruimte voor een beperkt aantal grotere familieopstellingen. Praktijkgericht, ook relevant voor ervaren deelnemers.
  • Inloop: 09:45, koffie, thee en versnaperingen wordt verzorgd. Lunch zelf te regelen.
  • Investering: 145 euro
  • Aanmelding:   info@eureekapsychologie.nl   of  info@raimond-hafkenscheid.nl

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie