Laden Evenementen

De invloed van onze vaders op ons leven is enorm, ongeacht of we ons geliefd voelden of verwaarloosd, trots waren of teleurgesteld. Onze identiteit als man is diep verankerd in de relatie met onze vader.

Naarmate we ouder worden, kan het verrassend en soms pijnlijk zijn om te ontdekken hoeveel van zijn eigenschappen we onbewust hebben overgenomen. Je ziet sporen van je vader in je eigen leven en misschien zelfs in dat van je kinderen.

De relatie tussen vaders en zonen is net zo complex als die tussen moeders en dochters. Wat de kwaliteit van die relatie ook was, vaak vinden we wel iets om onze vaders op te beoordelen. Dit voortdurende oordeel weerspiegelt de innerlijke strijd die we voeren en de keuzes die we maken in ons leven. Kiezen we voor het goede of het kwade? Voor kracht of macht? Voor liefde of strijd? Voor openheid of een pantser?

Als deze vragen resoneren, of als je worstelt met dergelijke keuzes, is het waardevol om de werkelijke aard van je relatie met je vader eens te onderzoeken. Ken je hem echt? Begrijp je de strijd die hij heeft gevoerd, beïnvloed door zijn eigen vader, jouw grootvader? En welk effect heeft dit op jou gehad? En hoe leeft het door in bijvoorbeeld jouw relatie met je eigen zoon?

Ons beperkte begrip van onze vaders, en daarmee van onszelf, komt vaak door de beperkte aanwezigheid van vaders in onze vroege opvoeding. Het beeld dat we van onze vaders hebben, is grotendeels gevormd door onze moeders en kan daardoor onvolledig of vertekend zijn.

Om als man volledig te kunnen groeien, moeten we ons een compleet beeld van onze vaders vormen. We moeten zijn schaduwen en lichtpunten, zijn goede en slechte kanten, de bekende en de vergeten aspecten onder ogen zien.

Met een volledig beeld van onze vader vinden we vaste grond onder onze voeten, een fundament voor onze eigen groei. Zonder deze basis blijven we hangen in de veiligheid die onze moeder biedt en missen we de kracht om onszelf volledig te realiseren.

𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 ‘𝗜𝗻 𝗱𝗲 𝗼𝗴𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗺𝗶𝗷𝗻 𝘃𝗮𝗱𝗲𝗿.’

Op 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟮 𝗷𝘂𝗻𝗶 nodigen Raimond Hafkenscheid en Guido Schmutzer je uit voor een intensieve workshop over de impact van onze vaders op wie we zijn, wat ons tegenhoudt en wie we kunnen worden, dankzij of ondanks hen. We bieden je de kans om stil te staan bij de intieme en complexe relatie tussen vader en zoon, gevuld met verwachtingen, competitie, verborgen trots en verdriet. Een kans om uit de schaduw van je vader te stappen of om een nieuwe verbinding aan te gaan.

Voor wie? – Voor mannen die hun relatie met hun vader of eigen zoon willen onderzoeken en verdiepen.
Waar? – Mosselaan 128A te Egmond ad Hoef
Wanneer? – Zaterdag 22 juni – van 10.00 tot 17.00
Investering? – 175E

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie