Laden Evenementen

Mannengroep met Opstellingen – sessie 2

Workshop & coaching in vier sessies

Allemaal kennen we perioden van onbehagen. Onrust, woede, verstoorde relaties, spanningen, vastzitten in je werk, stress. Soms duren ze lang, te lang. Dat kost enorm veel energie. Zonde. Niet wat je wilt.

Dan is het tijd om echt te werken aan dat wat je bezighoudt. Misschien roept je omgeving om actie, gaat het zo niet langer en word je voor het blok gezet. Of heeft een ander traject nog niet voldoende inzicht gegeven en ben je toe aan een volgende stap. Wat het ook is, weet je van harte welkom!

In deze workshop Mannengroep met Opstellingen onderzoeken we met systemische werkvormen de bron van spanning, stress of onbehagen. Mannen onder elkaar. Luisterend, coachend. Veilig, maar direct, eerlijk en open.

Door te delen,  te onderzoeken en onder ogen te zien wat ons in de weg staat neem je een belangrijke stap in de verbetering van jouw situatie.  Je ontdekt waar anderen mee worstelen en je herkent dat je er niet alleen voor staat. Zo krijg je meer grip op de situatie, meer ruimte, rust en stevigheid en weet wat je te doen staat.

Wat doen we?

Met behulp van familieopstellingen en systemische oefeningen kijken we op 4 avonden naar patronen die, ooit ontstaan in je verleden, bepalen hoe wij reageren op situaties nu. Eenmaal ingeslepen houden die patronen ons vast. Onbewust drijven ze ons in een richting die we niet eigenlijk niet willen. Als je ze leert herkennen en hun herkomst begrijpt kun je ze beter de baas.

In opstellingen zie, hoor en voel je welke dynamiek en patronen achter jouw vraagstukken zitten. Je neemt ze waar, je beleeft ze. Het resultaat is besef, begrip en acceptatie. We zijn in deze groep elkaars representanten. In korte tijd neem je veel waar. Bij jezelf en bij anderen. Opstellingen zijn een intensieve en effectieve werkvorm.

Waarom een mannengroep?

Het moderne ‘man-zijn’ doet een groot appel op ons gevoel, beleving en inleving. Relaties veranderen en oude rolmodellen passen vaak niet meer. Daarom is op de vraag hoe we als man in het leven willen staan is niet altijd makkelijk antwoord te geven.

Vluchten is vaak een verleidelijke optie. Dan keren wij ons in onszelf en heet het dat wij moeilijk bij ons gevoel kunnen komen. Je zult zien, dat is lariekoek. Je voelt juist heel veel. En het delen van die ervaringen geeft ons de gelegenheid onze problemen onder ogen te zien. Deze groep biedt je de ruimte om situaties voorzichtig verkennen of om juist meteen de diepte in te gaan. Jij bepaalt. De groep moedigt je aan en helpt je over drempels.

Resultaat

  • inzicht in- en aanpakken van oude patronen en (familie)dynamiek die je in het dagelijks leven in de weg zitten;
  • betere mogelijkheid om je grenzen en behoeften beter aan voelen en te bewaken;
  • groter besef van eigen waarden en kwaliteiten, privé en in je werk;
  • Meer vrijheid, stevigheid en handelingsperspectief,

Praktisch

Groepssessies met opstellingen. Eénmaal per 2 weken op dinsdagavond van 19:30 – 22:00. Op 5 maart, 19 maart, 2 april en 16 april. In BLOOM, House of Health. Koninginnegracht 28 in Den Haag. Maximaal aantal deelnemers: 10. De kosten bedragen € 195, of € 65 per losse sessie.

Meer informatie en aanmelden

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie