Laden Evenementen

EEN ANDERE KIJK OP DE ZAAK

Introductie organisatie-opstellingen voor werk, organisaties en bedrijven.

Sta je voor lastige keuzes in je bedrijf? Stokt de energie al een tijdje? Zijn er twijfels over richting, bestemming of opvolging? Of is de interne communicatie niet zoals je het wilt? Dat zijn lastige vragen waar je lang mee rond kunt lopen.

Systemisch werkvormen waaronder organisatie-opstellingen, bieden uitkomst om vraagstukken in werk of organisatie beter te begrijpen.  Met een systemische bril kijken we op een diepere laag naar oorzaak, gevolg en samenhang. Daarmee brengen we blokkades en patronen aan het licht die, vaak onbewust,  impact hebben op het functioneren van mensen. In teams, projecten , afdelingen of hele organisaties.

Organisatie-opstellingen laten zien wat er echt speelt, wat er echt van belang is. Dat biedt ruimte aan nieuw handelingsperspectief. Daarmee komt ook een oplossing een stuk dichterbij. Systemische werkvormen zoals organisatie-opstellingen zijn vooral waardevol als problemen en vragen zich herhalen. Als alles geprobeerd is, maar het weinig effect lijkt te hebben.

Organisaties zijn systemen

Systemen, zoals organisaties, volgen wetten en principes rond lidmaatschap, ordening en de balans tussen geven en nemen. Als ze, onbewust, worden geschonden ontstaan er tegenbewegingen die de balans proberen te herstellen. Dan zijn onrust, spanning, energieverlies en achterblijvende resultaten vaak het gevolg. Hoe dit werkt, en wat je er aan kunt doen, laat ik je graag ervaren tijdens de introductieworkshop “Een andere kijk op de zaak – Introductie organisatie-opstellingen voor werk, organisaties en bedrijven”.

Programma

Ervaren hoe het werkt is de beste introductie. Daarom behandelen we jouw vraag en die van andere deelnemers. Denk daarbij aan vragen over uitblijvende resultaten, stagnerende projecten, functioneren van teams, gebrek aan richting, inrichting van organisaties of carrièrevragen. Ook vragen en keuzes rond producten, markten of klanten zijn systemisch uitstekend te onderzoeken. We nemen de tijd voor toelichting en duiding waar nodig. Ervaring is geen vereiste.

Resultaat

  • Kennismaking met het gebruik en effect van systemische basisprincipes in werk en organisatie;
  • Inzicht en bewustwording ten aanzien van onbewuste patronen en dynamieken;
  • Verkenning van oplossingsrichtingen en handelingsperspectief.

Praktisch

Groepssessie met organisatie-opstellingen. Eénmalig. Maandag 11 maart, van 19:00 – 21:30, inloop va 18:45. Locatie: BLOOM, House of Health. Koninginnegracht 28 in Den Haag. Maximaal aantal deelnemers: 10. De kosten bedragen € 65 excl. BTW.

Meer informatie en aanmelden

Raimond Hafkenscheid – Info@raimond-hafkenscheid.nl – www.raimond-hafkenscheid.nl/workshops – 06 12659637

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie